2 скрипти за Google SPREADSHEET кои ќе ви помогнат да ја подобрите техниката за анализа на оптимизација

Accurate rich people database with all the active information. all is real and acurate data
Post Reply
aysha565

2 скрипти за Google SPREADSHEET кои ќе ви помогнат да ја подобрите техниката за анализа на оптимизација

Post by aysha565 »

Карактеристики на ТАБЕРСКИ ЛИСТ на Google за подобрување на техниката за оптимизација за анализа на клучни зборови
Ова ќе биде - главно- технички пост , во кој ќе вклучам две функции во javascript , подготвени за инсталирање (на крајот ќе ставам едноставно видео како да ги инсталирам). Овие функции ќе ви бидат од голема помош за анализа на изрази во студија за клучни зборови:

Практичен пример за комбинирана листа е-поште за предузећа и потрошаче употреба на овие две функции е кога сакаме да знаеме кои изрази носат најмногу сообраќај, ги анализираме изразите на Google ANALYTICS а тоа се: SEO консултант, SEO консултант, SEO консултант итн. Како што може да се види, тие се иста фраза, но буквалните текстуални низи не се, и тоа ја отежнува анализата.
Функција DeleteStopWords : оваа функција го враќа изразот што го пренесувате како параметар, но ги елиминира таканаречените стоп зборови (оние зборови што се празни затоа што не додаваат важни информации во фразата: статии, заменки, предлози)

Image

Функција LevenshteinDistance : оваа функција враќа нумеричка вредност што произлегува од пресметувањето на растојанието помеѓу двата изрази што ги поминуваме како параметар (сфатено како „растојание“ како бројот на промени на буквите и/или нивните позиции, што мора да се направи за да се конвертира еден израз во другиот.
Како да инсталирате javascript функција во Google SPREADSHEET?
Еве кратко и објаснувачко видео за тоа како овие приспособени функции се инсталирани во Google SPREADSHEET. И мал пример за нивната употреба.
Post Reply