Нелегальна геоінженерія

Accurate rich people database with all the active information. all is real and acurate data
Post Reply
baby

Нелегальна геоінженерія

Post by baby »

Тому, коли в липні цього року з Кореї надійшло повідомлення про те, що речовина під назвою LK-99 існує насправді, ця новина сполошила інтернет-спільноту. Спочатку новина з’явилася в Азії, разом з онлайн-відео, на якому шматочок речовини ширяє над магнітом. Потім були гарячі коментарі в соціальних мережах.

«‎Сьогодні, можливо, відбулося найбільше відкриття в галузі фізики за все моє життя», – йшлося у пості на сайті X, який переглянули 30 мільйонів разів. «‎Я не думаю, що люди повністю усвідомлюють наслідки… Ось як це може повністю змінити наше життя‎».

Не має значення, що пост був написаний маркетологом кавової компанії. Було цікаво й дивно спостерігати за тим, як стартапи, що добре фінансуються, кидають роботу над ракетами та проверка номера в сингапуре біотехнологіями, щоб спробувати створити чарівну речовину. Кеннет Чанг, репортер із New York Times, назвав LK-99 «‎надпровідником соціальних мереж‎».

Але літні мрії невдовзі розійшлися швами після того, як справжні фізики не змогли повторити роботу. Ні, LK-99 не є надпровідником. Натомість домішки в рецепті могли ввести в оману корейських дослідників, а завдяки соціальним мережам – і всіх нас.

Сонячна геоінженерія – це ідея охолодити планету шляхом запуску в атмосферу матеріалів, що відбивають світло. Це небезпечна концепція, тому що вона не зупинить парниковий ефект, а лише замаскує його. А хто буде відповідальний за блокування сонця?
Post Reply